Niets zo lekker als de geur van frisgewassen kleding of beddengoed. De wasmand zit vol voor je er erg in hebt en soms zie je als een berg op tegen die stapel vuile kleren. We geven je graag een paar tips om het wassen makkelijker te maken.

Schone machine
Een schone was begint natuurlijk met een schone machine. Maak daarom minimaal één keer per maand je machine schoon door deze een keer te laten draaien op 95 graden, met alleen een vaatwastablet en een doekje. Als het klaar is, de rubbers even afnemen, het zeepbakje god reinigen en de filter schoonmaken.

 

Sorteren kun je leren
Wassen begint met sorteren: wit, bont, zwart, fijn. Elke soort was heeft een eigen programma en temperatuur nodig. Check de labels in de kleding voor het juiste wasprogramma. Hoe heter, hoe schoner is niet waar. Ja, sommige vlekken vragen om een kookwas maar met de wasmiddelen van tegenwoordig is wassen op een lagere temperatuur veel beter. Voor de was én voor het milieu. Beddengoed was je bij voorkeur op 60 graden. Dit is om huisstofmijt, schimmels en bacteriën te doden. Te heet water kan het wasgoed beschadigen. Je wilt niet dat je favoriete truitje vier maten kleiner uit de machine komt. Checken dus!

 

 

Kies het juiste wasmiddel
Het juiste wasmiddel kiezen is noodzakelijk. Er zijn middelen speciaal voor zwarte, witte, bonte kleding en voor handwas. Ook de hoeveelheid komt erg precies. Op het pak of de fles staat exact vermeld hoeveel nodig is. Denk niet dat extra veel zeep de was schoner maakt, het kan juist nadelig werken en de was grauw maken.

Oog voor het milieu
Een volle trommel is beter voor het milieu. Spaar was dus op en zet niet voor elk ‘wissewasje’ de machine aan. Haal de was zo snel mogelijk uit de machine om te voorkomen dat het erg gaat kreuken. In het kader van duurzaamheid is drogen aan de lijn een goed idee. Voor de droger geldt ook: zo snel mogelijk de was er weer uit om te voorkomen dat kreukels ontstaan.

Langer fris
Hou je van de geur van pas gewassen kleren? Hang dan een geurblokje of zakje in je kledingkast. Die geur trekt in je kleding waardoor je de hele dag lekker fris ruikt.

Meer weten?
Heb je zelf nog een tip? Aarzel niet om deze met ons te delen op onze social mediakanalen! Heb je nog vragen, neem gerust contact op met één van onze medewerkers: we helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan